Dags att nominera till den nya klubben!

Publicerat: december 16, 2010 i Facklig information, information, Möten, nya klubben

Fram till dess att den nya klubben bildats så samordnas arbetet via en interimsstyrelse som består av Jenny Skagerman, Jannis Konstantis och Carolin Evander från klubb 119, samt Jan ”Jampe” Melakoski och Gunnar Öhman från klubb 120. Interimsstyrelsens arbete är att ”sy ihop säcken”, ordna med allt det praktiska samt sköta gemensamma förhandlingar tills den nya klubben är på plats. Läs mer om interimsstyrelsens arbete på http://sekotunnelbana.wordpress.com/

KALLELSE!

Onsdagen den 12/1 kl 17.30 i ABF huset (Kata salen) på Sveavägen äger nomineringsmötet för den nya tunnelbaneklubben rum. Nomineringarna avslutas på nomineringsmötet. Vi bjuder på en macka och vi hoppas att så många medlemmar som möjligt kommer!

Valberedningen består av Annika Arfwedson från avdelningen, Maya Lourenco från klubb 119 samt Kamel Gomaa från klubb 120. Man kan nominera på mötet den 12/1 eller via mail till: valberedningen.tunnelbanan@gmail.com Kom ihåg att alla nominerade måste vara tillfrågade och ha godkänt sin nominering! Valberedningen kommer att rangordna kandidaterna till klubbstyrelsen utifrån lämplighet, men inte rangordna de som ställer upp till sektionerna, pga. det massiva arbetet det skulle innebära.

Valet kommer, efter beslut av avdelningens styrelse, inte att äga rum med poströstning. Det som gäller är personlig inställelse i vallokal eller med mobila enheter. En valkommitté kommer att utses och valkommittén bestämmer och ansvarar för hur valet rent praktiskt ska gå till samt ansvara för rösträkning och genomförande. Valkommittén kommer även att få hjälp från avdelningen.

Valet samt poster att nominera till.

Valet äger rum utifrån följande 9 valkretsar: Trafik Grön, Röd och Blå, Station Grön, Röd och Blå, TLC/FRC/arbetsledare, Lokalvård och Värdar.

En klubbordförande väljs på 2 år. En kassör på väljs 1 år. Tre ersättare till klubbstyrelsen väljs på 1 år. Fyra ledamöter till avdelningens representantskap väljs på 1 år. Revisorer, två ordinarie och två ersättare. Flest röster blir vald på 2 år, näst flest röster blir vald på 1 år. Samma gäller revisor ersättare . Dessa poster röstar alla medlemmar på gemensamt.

Sektion station: Ordförande för sektionen väljs på 2 år. Ordinarie i klubbstyrelsen som representerar kundservicevärdar, väljs på 2 år. De två övriga ordinarie klubbstyrelse ledamöterna från sektion station väljs på vardera 1 år. Utöver detta väljs 5 stycken ordinarie till sektionsstyrelsen samt 9 ersättare.

Sektion lokalvård: Ordförande väljs på 1 år. Fyra ordinarie samt fem ersättare till sektionsstyrelsen.

Sektion TLC/FRC/arbetsledare: Ordförande väljs på 1 år. Fyra ordinarie och fem ersättare till sektionsstyrelsen.

Sektion trafik grön: En ordförande på 2 år. Fyra ordinarie och fem ersättare till sektionsstyrelsen.

Sektion trafik röd: En ordförande på 2 år. Fyra ordinarie och fem ersättare till sektionsstyrelsen.

Sektion trafik blå: En ordförande på 1 år. Fyra ordinarie och fem ersättare till sektionsstyrelsen.

kommentarer
 1. tutf skriver:

  Man tror inte att det är sant. Att skänka pengar till Pakistan (eller någon annanstans) är behjärtansvärt visserligen. Men som mottagare av denna gåva vore det roligt att ha något som helst inflytande på den. Men nu har MTR:s ledningsgrupp gjort det till ”Årets julklapp”.

 2. klubb119 skriver:

  Samma åsikt här…och det var många som uttryckte önskemål om detta är bara skitsnack, det har inte diskuterats någonstans.

 3. Lennart Eriksson,ersättare skriver:

  ”Många chefer kommer inte dela ut några julklappar i dag. Rädda Barnen, Läkare utan ­gränser och Friends får pengarna i stället.

  Julklapp till personalen ­eller gåva till en insamlingsorganisation?
  Många företag väljer det sistnämnda och organisationsgivandet spås öka.
  – Väldigt många bolag väljer att ersätta personaljulkappen med en gåva, ­säger Andreas Jansson, kommunikations- och insamlingschef på Röda ­korset.
  – Det är en trend inom företagsvärlden att vilja engagera sig för nyttiga ­ändamål. Och vi hör att de anställda uppskattar gåvan mer än att få en julklapp som de kanske inte har så mycket nytta av.

  Tendensen bekräftas av Läkare utan gränser och Rädda Barnen samt en undersökning som revisionsbyrån PWC gjort tillsammans med anti-mobbningsorganisationen Friends. Enligt undersökningen tror nära hälften av 200 tillfrågade små och medelstora företag att bolags givande till insamlingsorganisationer vid jul kommer att öka.
  – Vi har under några år i stället för att ge en klassisk julklapp valt att låta de pengarna bli personalens gåva till ett välgörande ändamål. Personalen tycker om att kunna bidra, säger Oscar Stege Unger, informationschef på Investor som i år ger en gåva till just Friends.

  Enligt en undersökning som auktionssajten Tradera gjort bland 1 010 svenskar toppar dock presentkort, pengar och en matkorg önskelistorna hos landets anställda.”
  Citatet ovan ur Metro 15/12. Att ge en julklapp tycker jag personligen är en utmärkt möjlighet att skicka en mental signal till personalen – vi uppskattar dig och visar det exempelvis med att ge en extra stor fruktkorg i år….det kommer alltid att visa sig lönsamt att visa att man värderar sin personal, dessutom är väl fruktkorgen avdragsgill, pengar till välgörenhet kan ges ändå och behöver inte blandas ihop med fruktkorgen/julklappen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s