Enkät från SEKO om vårt arbete.

Publicerat: november 12, 2010 i arbetsmiljö, Facklig information

SEKO kommer med start måndag den 15 november att ringa runt till samtliga medlemmar i klubb 119, klubb 120, klubb 124 (TBT) samt de SEKO medlemmar som arbetar på Reneriet. Du som medlem kommer att bli intervjuad (svara på ett antal frågor i en enkät) om hur du upplever MTR:s personalpolitik, arbetsmiljön samt säkerheten i tunnelbanan.

Enkäten utförs av förbundet där vi i SEKO lokalt varit aktiva i att ta fram frågorna så att de är relevanta för vår verksamhet. Bakgrunden till enkäten är den senaste tidens turbulens på MTR/TBT där personalpolitiken, arbetsmiljö, säkerhetsbrister samt övertid stått i fokus.

Svaren från enkäten kommer att presenteras på en presskonferens och ett antal olika krav (baserat på svaren) kommer att ställas gentemot SL/MTR/TBT. Tanken är att  använda svaren för att påverka våra politiker och med förbundets hjälp ställa konkreta krav på förbättringar, samt få allmänheten upprörd och engagerad.

SVARA PÅ ENKÄTEN OCH VISA VAD DU TYCKER OM DIN ARBETSPLATS OCH VAD SOM KAN FÖRBÄTTRAS!

Annonser
kommentarer
 1. tunnelbaneförare skriver:

  Under lång tid har något varit väldigt fel i hur tunnelbaneförarna behandlas på sin arbetsplats och det är inte blivit bättre sedan MTR tog över, snarare tvärtom. I veckan som passerade hörde jag en upprörd förare i tågradion meddela att han blev spottad på vid Axelsbergs tunnelbanestation då han körde norrut. Söderut står det ofta ”ungdomar” och kastar ner saker på förarna. Vad hände i fallet med föraren som blev spottad på?
  Svaret på ovanstående fråga är att arbetsgivaren MTR liksom Veolia inte vidtar någon åtgärd. Kan någon som läser detta svara på föjande fråga: PÅ VILKEN ANNAN ARBETSPLATS I SVERIGE LÄMNAS NÅGOT LIKNANDE UTAN ÅTGÄRD?? Tacksam för utförligt svar från någon begåvad läsare. Här lever vi i Sverige där vi uppnått en viss nivå i levnadsstandard och demokrati och mänskliga rättigheter. Detta skall ju självfallet även gälla på vår arbetsplats även om det råkar vara tunnelbanan. SKITSTÖVLARNA VBeolia och MTR ska ställas vid skampålen för missförhållandena och de medverkar i sin brist på att agera i mobbningen och trakasserierna av sin egen personal.
  Allt behöver inte gå via en fackförening, det är dags för tunnelbaneförarna att agera själva via polisanmälningar och att KONFRONTERA DEN S.K. ARBETSGIVAREN!! Säg ifrån, kräv att bli avlösning och åtminstone en fikapaus och samtal med arbetsledningen.

 2. Tutf B3 skriver:

  PÅ bana 3 blir vi spottade på dagligen. Det är tyvärr något man vant sig vid för man ropar upp och rapporterar sen händer inget mer.

 3. Dan skriver:

  Noterade i texten att Reneriet nämdes, Lovades det inte dyrt och heligt att alla fordonsstädare skulle anställas i egen regi eller svek man det löftet också?.. Inga underentrepenörer hette det väl när MTR tog över…

 4. tunnelbaneförare skriver:

  I det ovan beskrivna fallet finns en enkel lösning. Det krävs ingen Einstein för att förstå att föraren i det nämnda fallet mådde dåligt, frågan behöver inte ens ställas, – det hördes att han tog illa vid sig….
  Hur svårt kan det vara att skicka ner en reserv och lösa av föraren och ge honom en extra fikapaus? Man behöver inte göra någon stor sak av det! Jag misstänker att ALLA blir vinnare och föraren känner att företaget/MTR bryr sig….
  Troligen får ett förståndigare och bättre bemötande personalen att må bättre och säkert är det en åtgärd som minskar ev. risk för sjukskrivning.

 5. klubb119 skriver:

  Hej!
  När det gäller Reneriet så är det SEKO:s ombudsmän som företräder dem och de ska senast 1 april 2011 gå över till att bli anställda av TBT.
  Hoppas så många som möjligt svarar på enkäten!

 6. tutf Tub1 skriver:

  Hur många veckor är det beräknat att ta för att hinna intervjua samtliga?
  Ännu har ingen från SEKO ringt.

 7. klubb119 skriver:

  Hej!
  Vi vet inte, men de har ringt i drygt en vecka nu. Vi kan kolla med förbundet hur länge de planerar att hålla på men alla medlemmar skall ringas.

 8. tutf Tub1 skriver:

  Idag den 16 dec har fortfarande ingen ringt mig. Fler som ännu ej blivit uppringda?

 9. klubb119 skriver:

  Hej!
  Enkäten är avslutad och resultatet kommer att presenteras den 20/12.
  Meningen var att alla skulle ringas men det är möjligt att det saknades uppgifter i medlemsregistret. Jag tex blev uppringd flera gånger men kunde aldrig svara eftersom jag körde. /Carolin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s