HEJ DÅ TX!

Publicerat: september 29, 2010 i information

På fredag den 1 oktober stänger TX.

SEKO och skyddsombuden gjorde ett sista försök att få MTR att stoppa detta vansinne fredagen den 24/9. Men MTR säger att de befinner sig i ett Moment 22 där de inte kan fortsätta så som det är idag och de måste röra sig framåt. SEKO har föreslagit att TX ska finnas kvar parallellt med Arbetsledarna.

Hela omorganisationen har hanterats dåligt från början. De som är utnämnda till arbetsledare vet inte ens vad de ska ha för lön eller vilket fridagssystem de ska arbeta på. MTR tycker inte heller att de behöver utbildning för det har de inte fått. Dessutom startar MTR den nya organisationen haltande, då det skulle vara sju arbetsledare på bana 1, fem på bana 2 och tre på bana 3. Nu är det istället 4 på bana 1, tre på bana 2 och två på bana 3. Dessutom kommer det bara finnas en arbetsledare på helgerna som ansvarar för både bana 2 och bana 3.

Möjligheterna för oss förare att få ut riskkuponger och liknande kommer att begränsas. Vi ska nu ringa 3 olika nr istället för 1 för att få tag på de personer vi behöver. Vilka dessa nr är vet ingen ännu, vilket känns betryggande då det bara är 2 dagar kvar!

VI FÖRARE SKA INTE BEHÖVA LIDA AV DE KONSEKVENSER DEN NYA ORGANISATIONEN KOMMER ATT INNEBÄRA.

Annonser
kommentarer
 1. tunneltrollet skriver:

  Undrens tid är inte förbi !!

  Nu har vi äntligen fått telenummer till arbetsledarna.
  Däremot har vi ingen adress för att kunna besöka dem.

  Då fattas bara den lilla detaljen att våra arbetsledare kanske behöver
  lite vidareutbildning i konsten att skicka rikskuponger och kaffepolletter
  via sms/telefon.

 2. Tunneltågförare skriver:

  Vid stopp i trafiken gäller följande: 1)Använd inte din privata mobil. 2) Använd telefonen på markan vid stopp. 3) Anmäl att du är på arbetsplatsen och sätt dig sedan ner i MTR:s sköna soffor….*S*….4) SL är ansvariga för att ha anllitat entreprenören MTR, de värsta klåparna i detta solsystem. Ansvaret och HELA SKAMMEN vilar tungt på SL:s styrelsen. Personalen sliter ihjäl sig och får rutten frukt som tack! Alla som kan bör maila SL och alla politiker de kan komma på och informera om eländet!

 3. tutf No:1 skriver:

  Sen vill det till att arbetsledarna är tillgängliga just när jag har min lilla rast när sista rikskupongen gått och kaffenyckeln behöver påfyllning.
  Kanske kommer de att bära runt på det vi behöver och sedan möter upp på tågen? Bara att slå en signal så kommer de!
  Varför inte med en liten vagn som de drar med sig där det finns både mackor och kaffe! 🙂

 4. connexminuten skriver:

  Vad roligt för oss som är tjänstlediga och jobbar ibland. Vart ska jag ringa för att sätta upp mig på jobb? Vart hämtar jag numera mina nycklar, vem är min chef? Ett spädbarn kan ju räkna ut med röven att det är jävligt dumt att ta bort de som personalsätter turerna. Det förekommer ju som bekant trafikstörningar i tuben där lagt schema inte är hugget i sten.

  Men det är klart, man kan ju inte begära för mycket av en ledning som tror att tågen är sena för att vi inte bär synkroniserade armbandsur. Ha, ha, ha!

 5. tutf Tub1 skriver:

  Igår kväll den 15 dec behövde en kollega rikskuponger. Dörren till arbetsledarna i Gup var stängd. På skylten utanför var skrivet att de alla var på kurs i dagarna tre! Försök att ringa al bana 2 på 1572 resulterar i en telefonröst: -”Hej du har kommit till MTR Stockholm, våra öppettider är 8 till 17….”

 6. klubb119 skriver:

  Hej!
  Vi vet, det är en skandal att det är på detta sätt. Vi påtalar kontinuerligt brister till MTR och vi behöver få in information från er om de brister som finns.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s