TX FÖRSVINNER 1 OKTOBER.

Publicerat: september 15, 2010 i arbetsmiljö, Facklig information, information
Etiketter:, , , ,

MTR SJÖSÄTTER DEN NYA ORGANISATIONEN 1 OKTOBER.

TX STÄNGS OCH ARBETSLEDARNA TILLSAMMANS MED ”SUPER TX” I VÄSTRA SKOGEN TAR ÖVER.

SEKO har gjort allt vi har kunnat för att förmå MTR att inte omorganisera. Vi är kritiska till den valda tidpunkten när vi har personalbrist, saknar fungerande rutiner och inte ens tjänsterna är klara.

Vi har försökt få MTR att omvärdera sitt beslut att ta bort TX (PLE) då vi tror att detta kommer att komplicera situationen för våra medlemmar. Vi har hela tiden varit positiva till fler arbetsledare men förstår inte hur MTR kan ta bort en så viktig funktion som ett TX på varje platskontor.

MTR visar att de inte är intresserade av att ta del av de erfarenheter eller farhågor som SEKO och Skyddsorganisationen har. Efter hur MTR hanterat denna fråga så är det svårt för oss i SEKO att se att vårt samarbete med MTR skulle kunna förbättras, det är uppenbart att det inte finns någon dialog eller vilja att lyssna på SEKO och våra medlemmars erfarenheter.

/Klubbstyrelsen och Skyddorganisationen

Annonser
kommentarer
 1. Joel skriver:

  För h-e, tryck bort capslock och skriv om alltihop igen, skiten är ta mig fan oläsbar!
  Gör om!

 2. klubb119 skriver:

  Vi har ändrat texten som var med versaler. Tack Joel för din uppmärksamhet.

 3. Joel skriver:

  Trafik kommer gå samma öde tillmötes som Station gjorde/gör. Det är helt sanslöst, det tror jag alla är överens om. Personalledare/mellanchef som ringer under semester eller efter put och undrar varför man inte infunnit sig på jobbet. Och eftersom ingen avlösare finns till föraren så får han eller hon fortsätta med en ny arbetsdag.
  ”Men gå helt enkelt hem ändå då?” som jag sa. Det får man inte göra, fick jag till svar.

 4. Joel skriver:

  Nu blev det rörigt, klockan är inte så mycket än. Historian gäller Station, där anställd gick med på/tvingades jobba även natten efter sitt pass. Då han/hon ”ville ha pengarna” ställde han/hon indirekt upp för företaget. Det blir dock lite mata-inte-trollen över såna här situationer tycker jag.

 5. SPX skriver:

  Efter 3 ½ månad har MTR ännu inte fått den nya organisationen att fungera på Station. Ofta får man försöka komma fram på telefon i över 40(!) minuter. Förbered er på ett permanent kaos. Att få saker gjorda, som förut expeditionen löste på 5 minuter, tar nu ibland över 2 veckor.

 6. Grådvärg skriver:

  MTR verkar ha slagit vad med någon hur dumma de kan bli. Nåja. Jag föreslår att Seko lägger ut hordvis med information och klargöranden om tid på tåg, arbetstidsrgler, femtimmars och alla de där reglerna som kommer vara dödsviktiga efter första oktober, så det inte sitter folk och kör i sju timmar för att de inte har på fötterna att säga mot TLC när de begärs köra vidare för att ”det är extraordinära omständigheter i trafiken” eller något sådant snömos.

 7. tutf No:1 skriver:

  Intressant att se hur det kommer att fungera vid eller rättare sagt efter ett stopp när många sitter på fel tåg och inte får avlösning för rast eller slut för dagen. Hamna i en telefonkö när matrasten blivit för kort och tx skall meddelas att man inte hinner ta sitt nästa tåg. Är svårt redan idag att komma fram ibland.
  Privata mobilen kommer det inte längre bli tal om att använda i tjänst då någon ersättning från företaget för detta inte betalas.
  Servicen som tx hittills gett med rikskuponger, kaffepolletter och annat smått vad blir det med den? Skall de nya minicheferna sköta sådant?
  Inte ens en månad kvar och MTR kan inte bemöda sig att berätta hur de tänkt sig att allt skall fungera.

 8. Ewy skriver:

  Stå på er!!!!

 9. klubb119 skriver:

  Bra idé!

 10. klubb119 skriver:

  Tack!

 11. tutf No:1 skriver:

  Tx stänger 1 okt. Sökningen för bana 1 skall vara inlämnad på Tx Alv senast söndagen den 10 oktober enl. Tjänstebegäran Tåg Platskontor Alvik! Hur skall det gå ihop? Inte vågar man lämna något så viktigt som sökningen i en brevlåda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s