TJÄNSTEAKTUELLT BANA 2

Publicerat: september 15, 2010 i Facklig information, Förhandlingar, Tjänster

 

8.40 I OMLOPP MÅNDAG- TORSDAG, MEN VI ÄR LÄNGT IFRÅN KLARA.

Vi är överens med MTR om att använda det paket med 8.40 i omlopp måndag till torsdag. MTR har gått med på detta trots att det är en tjänst mer än i 9.30 paketet. Vi tycker det är positivt att MTR gått på SEKO:s linje och accepterat kortare omloppstid.

               Vi fick igår ett nytt fredags paket med arbetsplatsmöten! MTR har tagit sitt förnuft till fånga och återinfört arbetsplatsmötena, men detta paket har vi precis börjat titta på. Som ni förstår är vi alltså inte i närheten av att vara klara med tjänsterna och inga tjänster är grupperade än. 

Vi har hittat följande fel:

  • Sträcktjänster som har tjänstgör-ingspass på över 5 timmar. Detta är enligt oss brott mot kollektivavtalet.
  • Fortfarande förekommer raster på andra platser än Liljeholmen. Det är tyvärr inget kollektivavtalsbrott så länge som MTR tillhandahåller rastlokaler som är utrustade enligt arbetsmiljölagen så är det ok. Men vi i SEKO anser att det är viktigt att ha sin matrast där man börjar så att man slipper ha med sig sin matlåda runt över hela stan.
  • Det finns tjänster som varken är att betrakta som IN eller Mellantjänster.  

Vi har inte ännu inte förhandlat och håller fortfarande på att ta upp de olika anmärkningar på tjänsterna som vi har. Det är möjligt att vi kan förändra en del av de fel som vi har upptäckt. Dock har MTR på bana 1 sagt att sträcktjänster inte berörs av kollektivavtalets regler med tjänstgöringspass på max 5 timmar, och vi har skäl att tro att MTR:s inställning är densamma även på vår bana. Om MTR vidhåller att sträcktjänsterna kan ha tjänstgöringspass över 5 timmar så kommer vi att ha en tvist i frågan.

NÄR ÄR DET KLART DÅ?

Från början skulle placeringen ut den 20/9. Vi ser inte hur detta är möjligt om vi ska kunna göra ett bra jobb med grupperingen. Vi vill att tjänsterna ska ut till sökning så snart som möjligt men har föreslagit till MTR att minska ansökningstiden från 4 veckor till 3 veckor. Detta skulle innebär att tjänsterna kommer ut till sökning den 27/9 och lämnas in den 18/10. Under förutsättning att MTR informerar de som har semester och dylikt tror vi att 3 veckor räcker till sökningen.

En hemsk liten historia från Bana 1 är att deras tjänsteplanerare Stefan Molander tycker att rasterna i Vällingbydepån kunde lösas med att förarna hade med sig kylklampar i hytten så att matlådan håller sin fräsch….!!? Sådana galna påståenden har vi på bana två sluppit.

/Sektionsstyrelsen

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s