MOBILA FÖRARE?

Publicerat: augusti 10, 2010 i Facklig information, information

På förekommen anledning, eftersom MTRs ledning vid GUP anser att vi ska bära med oss den privata mobilen jämt i tjänst, känns det aktuellt att återigen informera om vad MTR egentligen tyckte i mobilfrågan, vilken förhandlades nu i maj.

Klubb 119 begärde tjänstemobil till förarna eftersom man ansåg att det skulle underlätta många saker i vårt arbete. Alternativt att MTR skulle betala varje förare en årlig klumpsumma om 300kr som kompensation för att den privata mobilen används i tjänsten.

MTR avvisade kraven och hävdade genom sin förhandlingschef Pierre Sand-berg att det varken fanns någon nytta eller var kostnadseffektivt att ge mobiler till förarna. Någon kompensation skulle absolut inte komma på fråga heller. Detta då MTR enligt herr Sandberg inte hade något som helst intresse av att kontakta sina förare via mobiltelefon.

SEKO uppmanar, precis som i maj, förarna att endast använda sin privata mobil i akuta säkerhetssituationer. Enligt MTR finns det radio, plattforms- och larm-telefoner att använda istället.

Sammanfattningsvis: MTR kan alltså inte kräva att vi i varje vaket ögonblick ska bevaka/bära med oss våra privata mobiler, eftersom de inte har behov av att få tag på oss via dessa.

Alla kan dessutom glömma mobilen hemma eller i väskan och det ska man inte bli straffad för. Och definitivt inte om mobilen ej är en tjänstemobil.

/Klubbstyrelsen

Annonser
kommentarer
 1. tutf No:1 skriver:

  På förekommen anledning? Någon som inte svarat när det ringt?

  Tx ringer förare på våra privata mobiler för att få allt att flyta smidigt efter stopp i trafiken. Detta har ju blivit mer och mer vanligt och fungerar bra för alla. Tx-personalen är kollegor, ofta förare som är ersättare och man känner en solidaritet med dem då man vet vilket slit de har för att få allt att flyta efter stopp vilket gör att man svarar när de ringer.

  Fattar inte Pierre Sandberg och andra i ledningen hur mycket detta underlättar? Man undrar över om Pierre Sandberg har guldfiskminne då det inte var så speciellt länge sedan han själv körde tåg!

  Någon solidaritet med en anonym trafikexpeditionsassistent på ett framtida super-tx kommer få att känna. Hur det kommer att fungera och hur de skall kunna nå oss om vi inte har en tjänstemobil kan man bara sia om !
  Hoppas det finns någon vettig människa med makt kvar på MTR som byter ut stoppbockar som tex P S eljest känns det som det kommer att gå åt fanders med MTR och deras ambitioner med allas vår tunnelbana.

 2. Bana2 skriver:

  Jag är innerligt trött på MTR, det var många som var positivt inställda till dem när de tog över, även jag. Världens chans hade dem att göra något bra av detta. Det hade inte kunnat bli så mycket värre – snacka om att ställa till det för sig. Man undrar ju om de förstår att de ska dras med oss i minst 8 år och då ligger det i deras eget intresse att vi är nöjda. Annars blir det lätt sjukskrivningar när folk börjar må dåligt över arbetsbelastningen och att folk slutar ställa upp att jobba över.

  En fråga.. Kan ni begära övertidsstopp för SEKOs medlemmar trots att man skrivit under kollektivavtalet?

  Om man går in på MTRs hemsida så står med många fina saker, man får en känsla av att det är en mönsterarbetsgivare man har att göra med som satsar på att de anställda ska ha det bra och kunna utvecklas i jobbet. Vad hände med kompetensutvecklingen egentligen?

  Och om MTR nu är så stolta över oss så kan de ju börja med att behandla oss schysst genom att dela med sig av intäkterna från SL och anstränga sig mer för att göra bra tjänster.

  TACK för att ni finns, vad skulle vi göra utan facket.

 3. klubb119 skriver:

  Hej!
  Nej, facket kan inte varsla om konfliktåtgärder, övertids blockad räknas in i dem. Självklart vad facket och skyddsombud kan göra är att värna om säkerhetstänkande, arbetsmiljö, att inte stressa och att man ska vara mån på sin fritid. Om detta återkommer vi så småningom.

  Angående kompetensutveckling, händer ingenting som vanligt! SEKO har kommit med olika förslag till kompetensutvecklingsgruppen men ingenting händer. Istället kombi och plockstädning tas bort som är ett sätt att göra någonting annat. Inget händer heller med block 8 utbildning. Nästa vecka är det möte igen, vi får väl se hur det går.

  SEKO har tagit upp frågan också om bonusavtalet, angående incitament pengar…inget svar…

  Tack för dina fina ord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s