Höstens tjänster på bana 2 (Röda linje). Vad gäller?

Publicerat: augusti 6, 2010 i Facklig information, Förhandlingar, information, Tjänster
Etiketter:, , , , ,

Ny tidtabell den 23/8 = Ändrade tjänster.

Vi kommer att få en hel del ändringar i trafiken till hösten. Vi kommer att ha ett reservtåg (position ännu inte klart) på morgon och eftermiddags rusningen, extra tågen på linje 14 kommer att rulla fram till kl 21. På söndagar kommer vi inte ha frånkoppling då alla tåg ska vara korta. Som ni vet sen tidigare är kombi jobben borta men lokalvården i mässen samt iordningställandet i Mörby depån på natten är kvar.

Vad innebär detta?

Vi kommer att ha ett tjänstepaket som gäller för perioden 23/8 till 19/9. Detta paket är klart och färdigförhandlat. Som ni förstår var det svårt med grupperingen då dessa tidtabells ändringar ändrat förutsättningarna för tjänsterna och en del tjänster har lite större diff än vanligt i start och sluttid.

De tjänster som diffade 3 timmar eller mer har vi satt på DK. En tjänst har rast i Mörby och en tjänst har rast i Nyboda vilket vi motsätter oss men tyvärr inte kan påverka eftersom vårt avtal ser ut som det gör. Däremot är MTR överens med oss om att till höstpaketet få alla raster samlade i Liljeholmen. Dessutom är arbetsplatsmötena på fredag borttagna och det ska vi förhandla med MTR om.

Avstängningen av Mariatorget.

Från den 23/8 och två veckor framåt kommer Mariatorget att vara avstängd vilket innebär ändrade tjänster och tidtabell igen. Konsekvenserna av detta är att vi kommer att ha ett tjänstepaket i 2 veckor när Mariatorget är avstängd och sen det andra temporära paketet till den 19/9. Krångligt värre – så håll koll!

Höstens tjänster och placeringen.

Placeringen skall träda i kraft den 20 september. Vi fick idag, fredag 6/8 se ett första förslag till tjänster. Tanken är att tjänsterna ska ut till sökning den 16/8 och tiden är knapp. Vi har påtalat detta till MTR då vi sitter i en rävsax, att skjuta upp placeringen ännu mer är för oss otänkbart samtidigt som vi vet att det behövs tid för att göra bra tjänster. Vi har krävt tjänster som följer kollektivavtalet och som har en begränsning på 8.40 i omlopp. Vi återkommer när vi vet mer om hur dessa tjänster ser ut.

Vad vi redan vet är att eftersom natt jobbet i Nyboda är borta så får vi fler natt jobb, eftersom de som har börjar innan 4.30 får ha max 7 timmar arbetsdag, inklusive allt. Förhandlingarna och möten forstätter –håll utkik efter information eller kontakta oss direkt med dina frågor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s