DELADE TJÄNSTER – BRA FÖR VEM?

Publicerat: juli 7, 2010 i Facklig information, Förhandlingar, information

Diskussionerna om de delade tjänsterna och vem som kan tänkas vilja ha dem pågår för fullt. SEKO kan konstatera att en överväldigande majoritet av förarkåren anser att avtalet om delade tjänster, som ST och SACO-TJ tecknat med MTR, är riktigt korkat! Det är viktigt nu att alla tydligt visar sitt missnöje med MTRS idé om att återinföra de delade tjänsterna och att alla som är oorganiserade går med i SEKO för att med säkerhet slippa delade tjänster i framtiden.

Vi vet inte hur MTR tänkt utnyttja sig av de delade tjänsterna, men det avtal som de tecknat med ST och SACO-TJ börjar gälla den 1/1 2011. Alltså kan det inte bli aktuellt med delade tjänster till höstpaketet.

SEKO kommer aldrig att gå med på att införa delade tjänster och vi kommer att arbeta hårt för att minimera effekterna av ST:s och SACO-TJ:s avtal om delade tjänster. Hela förarkåren drabbas vid ett införande av delade tjänster och detta måste vi alla se till att stoppa!

Tyvärr har vi redan nu sett konsekvenserna av att det är ”frivilligt” att gå med på delade tjänster, då Adecco, som rekryterar nya förare åt MTR, informerar de nya förarna om att de måste vara förberedda på att ha delade tjänster om de vill köra tunnelbana!

SEKO vet av erfarenhet att det finns väldigt lite som är frivilligt på detta företag. SACO-TJ och ST borde skämmas över att ha gått med på delade tjänster.

Återigen – ett stort tack till alla medlemmar som kom på våra möten och kraftfullt sade nej till delade tjänster!

Annonser
kommentarer
 1. Per Lindberg skriver:

  Kräver MTR att de nya förarna tar delade tjänster så måste ju arbetsgivaren förutsätta att de inte går med i SEKO. Kolla möjligheten att hävda föreningsrättskränkning med förbundet!

 2. klubb119 skriver:

  Du har rätt! Vi kollar detta redan.

 3. Tunnelbaneförare skriver:

  MTR är en värre klåpare än Connex/Veolia var/är. Enligt MTR har kundnöjdheten ökat till 78,5 procent under perioden november 2009 till april 2010. Detta jämfört med 76,5 procent för motsvarande period förra året. Som tack har vi fått ett glassogram som kan bytas mot en valfri pinne eller strut för 23:-kr ur GB:s sortiment.
  Vore det inte bättre att ge förarna en uppskattning i form av bättre tjänster, dvs inga delade tjänster + kortare körpass? MTR har tjafsat mycket om uniformen, men trots detta tjafsande om vikten av uniform tycker de flesta att det är bajs att MTR inte levererat en lämplig sommarjacka. Det går visserligen att ta bort fodret ur vinterjackan, men den är absolut inte lämplig att använda under de varma dagar som varit/nu är. Kläderna levereras i kartonger för att spara pengar. Veolia var förståndiga nog att låta personalen behålla och använda de käder de hade mot att de tog bort alternativt satte dit Veolias företagsnamn. På så sätt sparade Veolia pengar + lidande för personalen, för det är just ett lidande att använda en vinteruniform under heta sommarmånader. Som straff skulle även de på MTR:s huvudkontor tvingas bära skiten!

 4. Bengt Larssom skriver:

  Deladetjänster är slaveri!!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s