SACO-TJ HUGGER FÖRARKÅREN I RYGGEN!

Publicerat: juni 18, 2010 i Avtal, Facklig information, Förhandlingar, information, löner
Etiketter:, , ,

SEKO fördömer fackförbundet SACO-TJ:s agerande att gå med på delade tjänster. Hur kan man kalla sig för en fackförening när man går med på att försämra för förarna?

SACO-TJ:s ordförande Bengt Widberg säger till SEKO:

Delade tjänster kan man aldrig få bort från Trafiken, kolla bara på buss. Och vi fick ett bra avtal med frivillighet och extra 5000kr för de som har delade jobb.”

Avtalet SACO-TJ sagt ja till är samma som SEKO:S medlemmar enhälligt sagt nej till. Ett avtal med dagtillägg om 240kr. 5000kr blir det om du har delade tjänster varje dag, i praktiken bara 3000kr mer än vad vi som jobbar varannan helg har idag med våra ob-tillägg.

SEKO HAR KÄMPAT HÅRT FÖR ATT BLI AV MED DELADE TJÄNSTER, BUSSCHAUFFÖRERNA STREJKADE 2008 FÖR ATT BLI AV MED DELADE TJÄNSTER – VARFÖR SKA VI ÅTERINFÖRA SKITEN FÖR YNKA 5000KR I MÅNADEN?

VAD SACO-TJ HAR GLÖMT BORT ÄR ATT SEKO LYCKADES FÅ BORT DELADE TJÄNSTER 2001 OCH NU GÅR SACO-TJ, SOM ORGANISERAR TJÄNSTEMÄN OCH INTE EN ENDA FÖRARE, MED PÅ ATT FÖRSÄMRA AVTALET OCH ÅTERINFÖRA DELADE TJÄNSTER.

SOM MEDLEM I SEKO BERÖRS DU INTE! MER INFORMATION OM VAD DETTA INNEBÄR KOMMER.

kommentarer
 1. tutf No:1 skriver:

  SACO-TJ är väl största trafikledarfacket inom tunnelbanan? Innebär detta att man säger ja till delade jobb för trafikledare?
  SACO-TJ har väl inget med avtalet för förarna att göra?
  Märkligt är det att SACO-TJ har den inställningen när deras trafikledarkollegor på buss för inte så många veckor sedan var beredda att strejka för att slippa delade tjänster.

  Cred till er alla inom 119 som jobbar för oss! Uppskattas!

 2. klubb119 skriver:

  Tack!
  SACO gör en björntjänst till MTR. Man öppnar för att kollektivavtalet ska försämras i sikt. Vi, SEKO Klubb 119 kan aldrig acceptera detta. Vi kämpar för att förbättra våra villkor.

 3. Mårten skriver:

  De gör en björntjänst till förarna!

 4. klubb119 skriver:

  Vad menar du? Vem gör en björntjänst till förarna?

 5. Lennart Eriksson skriver:

  Detta handlar inte om pengar utan om människosyn, – att dela upp människor i mindre och mer värda. En arbetare har inget liv, – alltså kan ha gå till jobbet flera gånger per dag enligt moderaternas förenklade syn på människan. Det gäller att stoppa detta i tid att ställa krav och att sätta gränser, annars har vi snart slaveriet tillbaka.
  Det är bra att klubb119 så klart och tydligt tar avstånd från delade tjänster.

 6. tutf No:1 skriver:

  Tydligen har även ST gått med på delade jobb!
  Mot en ersättning av 300 kr per dag har man sålt sig och gått MTRs väg. Sålt sig för 30 kr/timme vid tio timmars omlopp. 25 kr vid tolv timmars omlopp!
  Bra betalt för så långa arbetsdagar? Jag tycker inte det.

 7. klubb119 skriver:

  SEKO kommer officiellt att svara snart. Vi återkommer. En sak är säker, vi har inget att göra med GULA fackföreningar (sådana fack som försvarar inte sina medlemmar men samarbetar i allt med arbetsköparna).

 8. kristinchen skriver:

  En björntjänst är inte en stor tjänst utan en otjänst. ”En björntjänst gör ju ingen glad” skaldade tex björnen Baloo i djungelboken.

 9. klubb119 skriver:

  Ok..tack 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s