ADJÖ TILL KOMBI.

Publicerat: juni 17, 2010 i Facklig information, Förhandlingar, Tjänster
Etiketter:, , ,

ALLA FORMER AV KOMBI FÖRSVINNER HELT.

MTR förhandlade med oss idag den 14 juni 2010 om borttagandet av alla former av kombi till hösten.

MTR:s ledning på trafik har försökt behålla kombi, eftersom det är ekonomiskt gynnsamt då det jämnar ut trafiktopparna.

TBT vill inte ha kombi i depån och hävdar att kombi förarna inte behövs. Lokalvården anser att det är för dyrt med förare som plockar och städar.

SEKO har motsatt sig MTR:s beslut och vi ifrågasätter om TBT ensidigt kan besluta att ta bort depåkombi då MTR äger 50% av TBT. Vi tror att detta kommer att leda till trafikproblem då ingen kan utföra tågbyten eller vagntransporter. Dessutom strider det mot de såkallade idéer som MTR påstår sig ha om att det är viktigt med variation i sitt arbete med möjligheter till kompetensutveckling.Nu gör MTR precis motsatsen.

SEKO krävde garantier av MTR under förhandlingen att detta inte kommer leda till övertalighet bland förarna och MTR garanterar i förhandlingsprotokollet att borttagandet av kombi inte kommer leda till uppsägningar.

Tyvärr har vi inget avtal som tvingar MTR till att ha kvar kombi, utan de kan ta bort det ensidigt. Vi i SEKO ska kontakta Klubb 124 på TBT för att säkerställa att TBT inte ersätter kombiförarnas arbetsuppgifter med att ta in en entreprenör som tex. Reneriet, för det får de inte enligt det avtal som vi har. Vi är väldigt oroade över MTR:S utveckling som hittills bara inneburit försämringar för personalen. Vi i SEKO har kämpat hårt för att behålla Kombi, men tyvärr har vi inga juridiska vägar att använda denna gång, bara massa bra argument, som inte har bitit på vare sig MTR eller TBT.

/Klubbstyrelsen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s