EXTRA MEDLEMSMÖTE OM AVTALET OCH LÖNER

Publicerat: juni 3, 2010 i Avtal, Facklig information, Förhandlingar, information, löner, Möten
Etiketter:, , , ,

MEDLEMSMÖTE
OM AVTALET OCH LÖNER

Avtalsförhandlingar pågår med MTR och vår arbetsgivare har kommit med
förslag som vi måste diskutera! Dessa förslag innebär enligt oss i
förhandlingsdelegationen försämringar av våra arbetstider samt vår
arbetsmiljö. MTR:s förslag handlar  b.la om införande av längre tid på tåg
och delade tjänster.

Två extra medlemsmöten
Måndagen den 7 juni 2010
kl 13.00 samt kl 15.00
i fackets lokal vid Liljeholmen

KOM – DET ÄR JÄTTE VIKTIGT ATT SÅ MÅNGA SOM MÖJLIGT KOMMER OCH SÄGER SIN
MENING!

kommentarer
 1. tutf No:1 skriver:

  Naturligtvis vill vi inte ha några försämringar! Införa delade tjänster och förlänga tid på tåg är för oss att kliva åratal tillbaka. Skall vi övehuvudtaget behöva ha möten för att diskutera detta? Vi borde i stället ha möten om vad vi vill skall förbättras!
  Försämmra för personalen rimmar väl också illa med vad som står i senaste MTR-tidningen VI TILLSAMMANS. Där finns ett helt uppslag som heter: ”Bra Arbetsmiljö Ger Attraktiv Arbetplats” Där står tex att sjukfrånvaron skall minskas.
  Ingen bra början då att förlänga och införa delade tjänster.

 2. klubb119 skriver:

  Det är precis vad klubben tycker med. Samtidigt tycker vi att medlemmarna måste ha sista ordet, annars är det bara några ”representanter” som bestämmer.

 3. Lennart Eriksson skriver:

  Klubb119 har haft en väldigt positiv inställning till MTR och även vi förare, – frågan är hur klokt detta varit? Hur länge har klubb119 vetat om att MTR planerat att försämra förarnas arbetstider?
  Redan idag pressas tågförarna maximalt i en miserabel arbetsmiljö med framförhopp, hot oh våld, partiklarna….(se KI:s hemsida om arbetsmiljön i tunnelbanan som bl.a leder till ökat frekens av myocardial infarcation…)
  Många tjänster ligger idag på över 8 timmar med exstremt korta raster – ex 35 minuter att äta på….Är gångtiden till och från tåget då inräknad? Ja, tydligen! Kön i ICA vid Liljeholmen….? Tid för toalettbesök? Kanske vill man även ungås litet med sina arbetskamrater….Som var och en förstår går detta inte ihop….
  Instämmer med den första kommentaren, det ärt förbättringar som måste diskuteras inte förlängda körpass och delade tjänster.

 4. klubb119 skriver:

  SEKO Klubb 119 har inte haft någon positiv inställning till MTR. SEKO Klubb 119 föredrar att kollektivtrafik ska vara under offentlig regi. Inför upphandlingen var vi neutrala mot alla företag. Vi ställda krav till alla företag. Då MTR och de andra företag ville ta över tunnelbanan, lovade alla företag att allt ska vara bättre. Vi är inte naiva, men vi kunde inte säga att vi förvänta oss att det ska gå åt helvete.

  Om du vet någon tjänst som är längre än 8 timmar, måste du informera oss, då en sådan tjänst bryter mot kollektivavtalet.

  Sedan, kanske du vet, Lennart, då du är förtroendevald, att vi driver en tvist mot MTR angående gångtiden till och från tåget när det gäller matraster.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s