Handels går ut i strejk – Är det snart SEKO:s tur?

Publicerat: mars 22, 2010 i Avtal, Facklig information, information, strejker
Etiketter:, , , ,
Handels varslade om strejk inom handeln till den 1 april. 5.000 anställda i butiker och lager runtom i landet berörs. Varslet, som läggs natten till skärtorsdagen den 1 april, omfattar 5.000 anställda och berör både butiks- och lageranställda, uppger Handels. Sammanlagt handlar det om 79 arbetsplatser. Bland de varslade företagen märks H & M, KappAhl, Lindex, Ikea, Ica, Willys, Åhléns och Hemköp. Dessutom varslas flera av företagens lager på olika 14 platser. Även matkedjan Citygross, byggvaruhuskedjan Bauhaus och sportkedjan Stadium finns med på listan över företag som varslas.
SEKO kan när som helst varsla om sympatiåtgärder eller varsla om stridsåtgärder om man bedömer att förhandlingar leder ingenstans.
Arbetsköparen, i vårt fall Almega och MTR kan varsla om lockout och då ni som är inte med i facket får varken lön eller konfliktersättning.

Om man ska gå med i facket efter att varslet har lagts, får man inte heller konfliktersättning.
Det är dags att gå med i facket för att öka vår kollektivstyrkan gentemot arbetsköparna samt får ni konfliktersättning om det ska bli strejk.
Gå med i facket, gå med SEKO Klubb 119, den kämpande fackförening.
Har ni frågor? Ring: 076 641 19 54 eller maila till: jannis@klubb119.org eller liljeholmen@klubb119.org
Vår blogg, uppdateras hela tiden angående avtalsrörelsen

Med anledning av det kärva förhandlingsläget varslade Livsmedelsarbetareförbundet idag den 19 mars sin motpart Livsmedelsföretagen, Li, om stridsåtgärder. Varslet innebär övertidsblockad, nyanställningsblockad samt blockad mot utökad bemanning. Stridståtgärderna träder i kraft klockan 12:00 den 1 april 2010.

kommentarer
  1. […] den 1:a april. Fackförbundet GS varslar också, om övertidsblockad från och med den 5:e april. Klubb 119:s blogg uppdaterar fortlöpande vad det är som händer i frågan. Det kan bli aktuellt med sympatistrejker […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s