Senaste nytt från bana 2, Röda linje

Publicerat: januari 25, 2010 i Facklig information, Förhandlingar, information, Möten
Etiketter:, ,
FELANMÄL!
Vid isbildning på bryggor skall detta felanmälas till TLC så att problemet kan åtgärdas.
När det är kallt i hytten – skriv rapport och begär tågbyte! Värmefläktar är på väg även till bana 2. MTR trodde inte att vi frös lika mycket här som på bana 1 men våra skyddsombud påpekade tillsammans med vår chef Kim att det även är svinkallt hos oss…..
Till dess att de är installerade är det upp till oss att säga ifrån när det är för kallt.
Snöröjningen i Nyboda felanmäls till Vagnmästaren eller TLC, det är DLC som är ansvariga för att se till att den fungerar.
FÖRHANDLINGAR MED MTR.
Vi träffar MTR fredag 22/1 för att gå igenom en lista på över 20 akuta ärenden som måste lösas. Det rör sig om allt från rutiner för uniformen till friskvårdsbidrag och omorganisering.
Stämningen vid förhandlingsbordet är inte den bästa just nu så vi får se hur det blir efter fredagens heldagsförhandling.
TRÅNGT I MARKAN.
Sen de nya yrkesgrupperna kom har vi blivit fler i mässen. Vi har krävt att MTR skall lösa lokalfrågan men tills de gjort detta måste MTR se till att vi får fler bord, stolar, mikro och bestick. Eftersom Kim, vår chef, ännu inte fått en budget, har hon begränsade möjligheter för att köpa in saker. En ny TV kommer samt ett bättre begagnat kylskåp. Jag kommer ta upp problemet om hur det ser ut i markan på fredagens förhandling med MTR.
TA DET LUGNT!
I vårt avtal står det att 15 minuter är den tid som anses räcka för att ta sig från Nyboda ned till Liljeholmen. En del tjänster har exakt 15 minuter eller kanske 16-17 minuter från det att man lämnat tåget i Nyboda tills man ska ta emot i Liljeholmen. Eftersom det är inom avtalets ramar är det okey, men ingen förare skall stressa för att hinna ta sitt tåg i Liljeholmen. Är man någon minut sen in i hallen och missar sitt tåg i Liljeholmen får MTR lösa det.
NYÅRSDAGENS TILLBUD.
Vi har begärt att den ansvarige trafikledaren vid detta tillfälle skall omplaceras till dess att utredningen över vad som skedde är klar. Det är uppenbart för oss att MTR brustit i sina rutiner och trafikledningen måste ha verktyg för att kunna göra ett bra jobb. Stoppet kostade MTR 400 000kr och MTR måste fokusera på personalen och inte pengarna.
Trafikledningen måste kunna göra ett bra jobb utan att deras chefer ifrågasätter varför de stoppat trafiken och MTR fått betala skadestånd till SL.
Vårt gamla krav på att vi inte skall användas som avsyningsredskap gäller fortfarande och vi kommer att driva denna fråga hårt mot MTR med tanke på nyårsdagens händelser.
Säkerheten måste gå före pengar.
VAL OCH ÅRSMÖTE.
Den 25 och 27 januari är det val. Du kan rösta i markan från klockan 8.00 till 20.00.
Den 5 februari har sektionen årsmöte där vi bekräftar valresultatet och sen går ut och äter.
Om du vill äta middag anmäler du dig via mail eller lägg en lapp i brevlådan i mässen senast klockan 12.00 den 3 februari. Som vanligt bjuder vi på middagen och ett glas alkoholfritt!
För Sektion 122: Carolin Evander Ordförande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s