SEKO KLUBB 119 JO-ANMÄLER STATENS HAVERIKOMMISSION

Publicerat: oktober 12, 2009 i Facklig information, information, Press
Etiketter:, , ,

Den 16 maj 2005 började ett tunnelbanetåg med trafikanter ombord att brinna i Rinkeby. Detta är den hittills allvarligaste händelsen i Stockholms Tunnelbanas historia.

Än idag vet vi inte säkert varför tåget började brinna och Haverikommissionen har ännu inte presenterat någon rapport. Vi anser att detta är en stor skandal!
Det har gått över 4 år sedan branden och dessa vagnar rullar fortfarande i trafik. Därför har SEKO klubb 119 anmält Haverikommissionen till JO, för bristande myndighetsutövning.

Den senaste tiden har en del allvarliga problem uppstått med C20 (nyare vagnstyp). Oförklarliga sprickor under några av passagerardörrarna har
upptäckts på ett flertal vagnar och batterilådan som sitter under vagnen har vid två tillfällen antänds utan förklaring (två incidenter den senaste
månaden). Pga. detta har vi brist på vagnar och fler tåg av den vagnstyp som brann i Rinkeby har satts i trafik, trots att ingen vet vad som orsakade branden 2005.

Vi ser väldigt allvarligt på utvecklingen med fler äldre vagnar i tunnelbanan och att C20 nu också börjat brinna. Vi är oroade för våra medlemmars arbetsmiljö och resenärernas säkerhet.

SEKO klubb 119 anser att SL, Veolia, Statens Haverikommission, Arbetsmiljöverket och Transportstyrelsen måste ta sitt ansvar. Säkerhet och arbetsmiljö måste gå före pengar!

/SEKO KLUBB 119 – Styrelsen.
För kontakt ring:
070 511 62 19
070 786 41 61
070 791 13 16

Utdragen brandutredning JO-anmäls

Annonser
kommentarer
  1. erik skriver:

    Bra! Det känns tryggt att åka med personal som tar ansvar för säkerheten – även om cheferna inte vill göra det.

    Stå på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s