Information inför 2 november.

Publicerat: oktober 10, 2009 i Facklig information, Förhandlingar, information
Etiketter:, , ,

Vad händer med Veolias uniform/arbetskläder?
Vi har förhandlat med Veolia och säkerställt att ingen får löneavdrag om man inte lämnar in sina arbetskläder/ uniform Mellan den 26/10 – 8/11 kommer alla som lämnar in sina Veolia/Connex-plagg får två timmar betalt för detta, det har SEKO förhandlat fram. Ersättningen betalas ut i december. Plaggen lämnas in på Slussen Krysset, lokalen ligger bakom spärrlinjen mellan nedgångarna till plattformarna. Öppettider blir måndag till fredag under inlämningsperioden mellan: kl. 08.00-17.00 med lunchstängt mellan 12.00-13.00.
Om ni inte vill lägga tid på att lämna in uniformen/arbetskläderna så kan ni bara slänga dem, men då får ni såklart inte betalt. Ni som har arbetsskor ska inte lämna in dem, MTR har köpt loss dem från Veolia.

Vad händer med Rullan?
Den enda information som kommer att lämnas över till MTR från våra rullor är om någon förare/trafikledare är avstängd från säkerhetstjänst pga. pågående utredning vid själva överlämningstillfället. ALL ANNAN INFORMATION, gamla händelser, trafikhändelserapporter, varningar, arbetsskadeanmälningar kommer att stanna hos Veolia och inte lämnas över till MTR.

Vi i SEKO är mycket nöjda med att vi lyckats nå denna överenskommelse då det ligger inaktuella och gamla uppgifter i våra rullor som borde ha rensats bort för länge sen!
Om du vill ha någonting från din rulla så har du rätt att hämta ut det.

Pågående Rehab/dispens?
Alla anställda som har en pågående Rehabutredning kommer att bli tillfrågade om att skriva på ett papper som ger Veolia tillstånd att lämna över information om detta till MTR. Det är bara att skriva på pappret annars riskerar du att informationen om din rehabilitering försvinner. Kontrollera att det som står på pappret stämmer innan du skriver på och om du har frågor eller är osäker så kontakta din klubb.

De förare/trafikledare som har dispens för att inneha säkerhetstjänst kommer att få skriva på samma papper. Detta för att dispensen ska följa med till MTR, utan den så kan man inte fortsätta jobba efter 2 november.

Saldon?
Alla kommer att få ett brev från Veolia med information om hur mycket tidåter/semester man har på sitt saldo och som kommer att gå över till MTR den 2/11. Kontrollera att dessa stämmer. Förhandlingen som rör inarbetad tid för våra yttre och inre trafikledare pågår och vi återkommer så fort vi är färdiga.

Förhandlingarna fortsätter!
SEKO klubb 119 fortsätter tillsammans med SEKO klubb 120 förhandlingarna med MTR för att förbättra vårt kollektivavtal. Vi har gemensamma förhandlingar om uniformen, semesterutläggning, framtida omorganiseringar etc.

Frågor och upptäckta felaktigheter?
Om du har märkt att någonting som rör din anställning, placeringsnummer osv. varit fel så kontakta oss omgående! Om du har frågor och funderingar så tveka inte att höra av dig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s