Nytt nummer av Raka Spåret ute!

Publicerat: september 6, 2009 i Facklig information, information
Etiketter:, , ,

Här kommer det nya numret av Raka Spåret!

Raka Sparet nr3

kommentarer
 1. "ANONYM" skriver:

  Kul att ni gör en tidning med personangrepp mot chefer.
  Vad är syftet?
  Är inte syftet med den fackliga verksamheten att skapa en arbetsplats där varje medlem är skyddad? Där varje medlems åsikt ska beaktas? Där man tillsammans med arbetsgivaren ska sträva mot samma mål, men med olika inriktningar?

  Eller jag kanske har missförstått.
  Personangrepp verkar vara eran grej.

 2. klubb119 skriver:

  Vad menar du? Kan du vara mer specifik? Var någonstans går vi med personangrep mot våra medlemmar?

 3. Tågsson skriver:

  SEKO visar prov på sin goda moral när man på sidan 19 bedriver personalangrepp mot chefer inom Veolia, när man sen på sida 4 kritisera Veolia för att Veolia svarat på frågor från förra numret visar också det på den goda förmåga som finns att stå för vad man skriver i tidningen. Jag gillar också att Per Johanssons agerande som ledde till att han sparkades ses som kritik… hmm…

 4. "ANONYM" skriver:

  Läskunnigheten verkar ju inte vara på topp..

  Jag citerar:
  ”Kul att ni gör en tidning med personangrepp mot chefer”

 5. klubb119 skriver:

  Läskunnigheten är på topp. Du skriver ”Är inte syftet med den fackliga verksamheten att skapa en arbetsplats där varje medlem är skyddad? Där varje medlems åsikt ska beaktas? Där man tillsammans med arbetsgivaren ska sträva mot samma mål, men med olika inriktningar?”

  Svaret är NEJ! Vi har inte samma mål med arbetsgivaren. Arbetsgivaren (vilken arbetsgivaren som helst, har som sitt mål att känna pengar. Facket har som sitt mål att flytta fram sina positioner angående arbetsrätt, bättre arbetstider osv.
  Sedan man ska skilja på en fackföreningens tidning som skriver till sina medlemmar och skyddar sina medlemmar…och cheferna. Har du blandat ihop facket och företaget? Lever vi i ett samhälle som har korporativism som ideal?

 6. klubb119 skriver:

  Du har missat hela poängen. På sidan 4 (Ledaren) beskriver man att på förra nummer fanns det en insändare som kritiserade Veolia. Veolia svarade med att kritisera SEKO. Detta visar på att Veolia kan inte se skillnad på individen och kollektivet. Veolia kan inte tåla kritik inte ens från en insändare på vår tidning. Om du menar satiren på sidan 19 är personangrepp (och inte personalangrepp som du skriver) då har du inget humor alls! Detta händer nu på lokala banorna. Om du tycker att det är personangrepp, det kan stå för dig.

 7. klubb119 skriver:

  Per Johansson agerade utifrån bättre säkerhet och trygghet. Självklart anser SEKO att Veolia (f d Connex) sparkade honom för att han (med hela klubben bakom honom) kritiserade Veolia för brister på arbetsmiljö och säkerhet.

 8. "ANONYM" skriver:

  Jag har läst både förra numret av Raka Spåret och Gröna linjens personaltidning.
  Under rubriken ”Reflektioner kring arbetet med sommartjänster på Bana 1” skriver två förtroendevalda.
  Att i efterhand kalla det för ”insändare”, och därmed friskriva sig SEKO:s ansvar för det som står där är oroväckande.
  Det är ju väldigt bekvämt. Blir det lite oroligt, då säger man att det är någon annan som bär ansvar för det.

  Det som stod i personaltidningen var såvitt jag kunde läsa en slags redovisning av fakta. SEKO påstår att de inte får tid att granska tjänster, och raljerar om hur snåla arbetsgivaren är. Samtidigt har SEKO väldigt mycket tid.

  Att låta en ”anonym” insändare häva ur sig elakheter mot en chef, dessutom helt utan fog, är inte okej. Även ni måste väl känna ett slags medmänskligt ansvar för vad som är okej att skriva?

  Med samma mål menar jag inte de möjligtvis finansiella målen. Det är er tolkning. Med mål menar jag bland annat saker som att tågen ska vara bemannade, och att kunderna ska vara nöjda. Hur man kommer till målen är olika, och det är där facket kommer in, för att delge medarbetarens syn på saken.

 9. klubb119 skriver:

  På Raka Spåret kan man skriva en insändare och få det publicerat utan problem, om det finns inte svordomar och sånt. Du har rätt att tycka vad du vill. Om du vill att vi ska publicera din åsikt på Raka Spåret, skicka detta till oss, men då kan du inte vara anonym till redaktionen! 🙂

 10. Qarola skriver:

  Man undrar ju om våra chefer inte har bättre saker för sig än att skriva kommentarer om Klubb 119:s tidning på deras blogg…

  Som medlem tycker jag att tidningen är bra. Chefer skall tåla kritik och anonyms insändare på sidan 19 handlar ju faktiskt inte om personangrepp, utan angriper snarare ett fenomen som pågår på Veolia.
  Ingen har ju skrivit att Celal är ful.

  Men nu vet man iallafall vad cheferna gör när dörren till deras kontor är stängd, de sitter och bitchar om skit saker på klubb 119:s blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s