MTR TAR ÖVER 2 NOV – OAVSETT!

Publicerat: juni 18, 2009 i Uncategorized
Etiketter:,

MTR TAR ÖVER 2 NOVEMBER!
Vi har fått följande information från SL:

Idag(16/6) fattade en enig SL styrelse beslut om en direktupphandling av MTR som trafikentreprenör i Stockholms tunnelbana från 2 november.

Avtalet med MTR är utformat så att om SL, som förväntat, vinner överprövningsprocessen, så övergår automatiskt avtalet till ordinarie uppdragsavtal.

Om SL tvärtom skulle förlora, driver MTR trafiken till dess att SL hunnit genomföra en ny trafikupphandling i konkurrens, inklusive tid för en ny överprövningsprocess och överlämnande av verksamhet. Detta innebär att MTR i praktiken åtminstone kommer att sitta ett par tre år.

I förra veckan kom Konkurrensverkets yttrande som innebär att SL: utvärderingsmodell inte bara beskrivs som lagenlig utan dessutom som en modell att föredra framför de modeller som Veolia rekommenderat.

SEKO klubb 119 träffar MTR för fortsatta förhandlingar 17/6, 22/6 och 23/6. Vi kommer att informera fortlöpande om hur det går.

kommentarer
  1. […] Det talades även om MTR:s övertagande i november, oavsett hur det går med överprövningsprocessen, vilket går att läsa om på klubb 119:s blogg. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s