Viss framgång för Veolia

Publicerat: maj 14, 2009 i Facklig information
Etiketter:, , ,

Den juridiska karusellen snurrar vidare. Den 14 maj meddelade Kammarrätten prövningstillstånd vad gäller själva upphandlingsprocessen. Kammarrätten har beslutat att Konkurrensverket inom två veckor ska uttala sig om bedömningen av de olika buden skett på ett konkurrensneutralt sätt.

 Den 16 april avvisade Länsrätten Veolia yrkade att upphandlingen skulle göras om; alternativt att SL skulle förkasta MTRs anbud och göra en ny utvärdering av kvarstående anbud. Veolia hade även begärt en överprövning av hur beslutet att ge tunnelbanan till MTR togs.

 Veolia accepterade inte domen. Den 24 april lämnade Veolia in ansökan om prövningstillstånd till Kammarrätten.

 Den 14 maj meddelade Kammarrätten prövningstillstånd vad gäller själva upphandlingsprocessen. Det innebär bland annat att Konkurrensverket ska titta närmare på om SLs utvärderingsmodell uppfyller kraven enligt EG-rätten. Där har man nu två veckor på sig att avgöra om bedömningen av de olika buden skett på ett konkurrensneutralt sätt.
SL säger sig välkomna Kammarrättens prövning. Man vill få ett allmängiltigt domslut av den upphandlingsmodell man arbetar med.

Om Kammarrätten säger att upphandlingen gått rätt till handlar det om en försening på ytterligare några veckor. Anser Kammarrätten däremot att det funnits brister i upphandlingsprocessen kan SLs beslut att tilldela MTR uppdraget komma att ifrågasättas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s