SEKO sänker A-kassan!

Publicerat: maj 16, 2008 i Facklig information
Etiketter:, ,

Hej Alla Seko medlemmar

Här kommer en glädjande besked A kassan sänkas med 147 kr!

SEKO sänker a-kasseavgiften från och med 1 juli

Nu sänker SEKO a-kasseavgiften. Regeringens beslut att höja a-kasseavgiften för ett år sedan har slagit hårt mot många av SEKOs medlemmar. Det är därför glädjande att vi nu har möjlighet att sänka avgiften, från 340 till 193 kronor per månad, en sänkning med 147 kronor.

För många innebar förra årets kraftiga höjning av medlemsavgiften en besvärlig utgift. Att SEKO nu kan sänka avgiften beror på att regeringen lagt ett förslag om att ändra reglerna för a-kassornas avgift till staten.
Förslaget innebär att kostnaden för respektive a-kassa kommer att stå i direkt relation till hur hög arbetslösheten är bland dessa medlemmar.

SEKOs åsikt är att a-kassan ska vara något som alla har råd med. Trygghet skapar möjligheter och det är vår fasta övertygelse att det gynnar både SEKOs medlemmar och arbetsmarknaden i stort. Vi hoppas att
fler kommer att kunna ta del av den tryggheten framöver med en lägre avgift.

*Avgiftssänkningen träder i kraft från och med den 1 juli i år, under förutsättning att regeringens beslut står fast. Ett definitivt beslut väntas av regeringen i juni. Du som endast betalar a-kassans grundavgift, 96 kronor, berörs inte av ändringen. Mer information om arbetslöshetsförsäkringen hittar du på www.seko.se

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s